Christina

Ik heb een verhaal. Net als iedereen. Net als jij. Mijn verhaal is er eentje van verwondering – elke dag. En van langzaam bewust worden. De grootste stap zette ik op het moeilijkste moment in mijn leven, in 2012. Mijn huwelijk, mijn wereld en het gezin waar ik al mijn energie in stopte stuikten in elkaar. Waarom?
Ik ging op zoek, helemaal in de knoop. Had gesprekken met vrienden, collega’s, familie en schoonfamilie. Knipte en kleurde mijn haar. Sliep niet meer. Was binnenin aan flarden gescheurd. Probeerde van alles. Pas in meditatie vond ik mezelf een stukje terug.

Tussen al die scherven ontdekte ik voorzichtig een nieuw verhaal. Ik ben niet alleen. Net als alles rondom mij maak ik deel uit van grotere werkelijkheid. Omdat ik diep zat, kon ik vanuit een nieuw en ongewoon perspectief zien. Een worden met de wereld rond mij, met zijn lichte en donkere kanten. Ik vond een waarheid die diep verstopt zat en die ik nu mag delen. De wijsheid zit in elke cel van ons lichaam. Ons verstand ontkent dat soms of blokkeert. Maar het lichaam liegt niet. Nooit. Daarom vind ik het zo dankbaar om te werken met shiatsu. Die intense zoektocht naar innerlijke rust die ik aflegde neem ik mee in mijn behandelingen.
Vanuit mijn overvloed is het heerlijk om te delen. Zelf ben ik nog altijd verbaasd hoe mijn lijf me op weg helpt. Het is mij een plezier om ook andere mensen daarmee te inspireren.

Christina, het mag je een gewone naam lijken. Voor mij is dat niet zo. Ik draag de naam Christina fier en ervaar nog altijd een trillinkje van vreugde als je hem zegt. Als een nieuw begin laat ik mij met mijn officiële naam noemen zoals die op mijn paspoort staat. Vijfenveertig jaar was ik ‘Chris’. Dus, van harte welkom in mijn praktijk B-Zen, inspired by Christina!

Ik combineer mijn shiatsupraktijk met een deeltijdse job bij de grootste bank in Vlaanderen 😊 , waar ik mijn liefde voor taal kan uitleven. En met mijn gezin met drie grote kinderen, stuk voor stuk geweldige zielen. Ook kwam er een nieuwe man in mijn leven, met wie ik een fijne liefdesrelatie heb. Natuurlijk, ik heb nu ook nog uitdagingen in mijn leven, wie niet? Het zijn kansen om te groeien.

De natuur inspireert en heelt. Dat kan ik elke dag opnieuw beleven. Daarom ben ik graag in het bos, tussen bomen, planten en dieren. In alle seizoenen; Ondertussen geef ik ook shinrin yoku of bosbaden. Ik hou van dansen, yoga en mediteren. En bovenal hou ik van mensen. Ik help hen graag verder.

Jij hebt je verhaal.
Net als ik.
Net als iedereen.
Welkom.

Relevante opleiding en expertise

Een mens is nooit te oud om te leren. De opleiding Germaanse Filologie en Didactiek die ik lang geleden aan de KULeuven volgde, zie ik als een pareltje. De vormingen van mijn werkgever als kansen. Mijn leven als een levensschool.

De voorbije negen jaren bouwde ik heel wat expertise op in energetisch werk, met o.a.

  • Shiatsu, Zen-Shiatsu, Structurele Shiatsu en Seiki (Oost West Centrum, Iyashi en Kaizando)
  • Twee jaar opleiding causale voetreflexologie (School An De Mulder)
  • Twee jaar opleiding tot biodanza-facilitator (Biodanzaschool Antwerpen)
  • Intuïtieve ontwikkeling en opleiding meditatiesessies (Timotheus)
  • IET Healing (De Maancirkel) 
  • Cursus ontspannende massage (Welness Academy)
  • mindfulness, systemische werk, yoga en natuurteachings
  • en het stopt nog bijlange niet…

Christina is shiatsu-practitioner, erkend door de Belgische Shiatsu Federatie.

shiatsu b-zen

Contact

B-Zen

Christina Candries
Rozenlaan 21
2861 Sint-Katelijne-Waver

Goed bereikbaar met het openbaar vervoer. (lijn 510 & 511, bushalte Lombaardstraat)

0474 62 99 14
christina@b-zen.be
BE42 7310 4649 0354